News

Check out market updates

Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών: Διορθώθηκε η στρεβλή αντίληψη για τη γενική εκτίμηση ακινήτων

In Cyprus Properties | Real Estate Cyprus | Properties for sale Cyprus
  • Μαρίνος Κυναιγείρου: Δημιουργούσε πολλά προβλήματα τόσο στους αδειούχους κτηματομεσίτες όσο και στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη διόρθωση της εσφαλμένης αντίληψης, που δημιουργεί η Γενική Εκτίμηση ακινήτων του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, γίνεται πράξη μετά από εισήγηση του προέδρου του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στην ενότητα «ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ» της «ΠΥΛΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ», αναγράφεται η σημείωση ότι οι αξίες της Γενικής Εκτίμησης υπολογίζονται για σκοπούς καθορισμού φορολογίας και δεν αποτελούν την αγοραία αξία του ακινήτου.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου δήλωσε:

«Το Συμβούλιο έχει συμβάλει στη διόρθωση ακόμη μιας στρέβλωσης, που αφορούσε την Γενική Εκτίμηση ακινήτων, η οποία δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους αδειούχους κτηματομεσίτες στους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και στους αγοραστές. Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Τμήματος, Ελίκκο Ηλία, ο οποίος στο πλαίσιο της αγαστής μας συνεργασίας έκανε δεκτή την εισήγησή μας».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω σημείωση έχει προστεθεί και στους τίτλους ιδιοκτησίας που εκδίδει το Κτηματολόγιο.